Francesc Porta i Vilalta

Donació del propi Francesc Porta i Vilalta a la Universitat de Lleida el 19 de juny de 1992.

Fons

El donatiu consta d'uns 200 llibres d'economia, principalment de les dècades 1940 i 1950. Una part del fons són monografies editades en llengua anglesa i francesa.

Anys del fons: 1911-1985

Consulteu en el Catàleg UdL

Biografia

Francesc Porta i Vilalta
Lleida, 1915 - Lleida, 1992
Corredor de comerç

Nat a Lleida el 1915 en el si d'una coneguda família de Lleida. Estudia a França i Anglaterra, fet que li dóna un bagatge lingüístic i cultural insòlit per l' època.

Aprovà unes oposicions a corredor de comerç i el 1947 s'instal·là definitivament a Lleida on participa activament en la vida cultural de la ciutat, sobretot a partir del seus interessos: esport, cinema i jazz.

Fou elegit síndic del Col.legi de Corredors de comerç i dirigí el Butlletí Informatiu Cuerpo de Corredores Colegiados de Comercio. Impulsor del setmanari lleidatà Labor, en què ocupa l'espai editorial des del núm. 22 i on reflectí les problemàtiques de la ciutat.

També fou un del fundadors de les escoles Alba, de la delegació d'Òmnium Cultural a Lleida i un dels iniciadors de “Cavall Fort”.

Va ser president del Club de Tennis, càrrec que ocupà durant 16 anys, promocionant les noves instal·lacions.

Féu una petita incursió en el món de la política: el 1974 fundà Convergència Democràtica, però el 1976 abandona el món de la política.

El 1992 la Paeria li atorga la Medalla d'argent de la ciutat. Morí el 1992 a Lleida.

Bibliografia

Documents SOBRE Francesc Porta i Vilalta en el Catàleg UdL