Ediciones Vigía

Donació de l'editorial a la Universitat de Lleida mitjançant la 2a Brigada de Cooperació de la Universitat de Lleida i l'equip d'Ediciones Vigia l'any 1998

Fons

El donatiu està format per 50 llibres i 2 títols de revistes exemplars exclusius, mai reeditats, realitzats amb papers d'estrassa i materials rústics, il·luminats a mà, numerats i signats pels autors, amb un tiratge de només 200 exemplars en el qual participen activament els propis autors.

Els autors són cubans i internacionals, principalment dels països llatinoamericans que en el cas d'estar vius, tots els exemplars porten la seva signatura.

Diferents formats no estàndards que s'adeqüen a la decoració del llibre. La forma de lligam de les fulles és amb cola en forma vertical o apaïsada, reduint i buscant formats diferents que permetin improvisar collages.

Els materials són pobres, amb molt paper d'estrassa, papers d'embalatge, de retall de deixalles industrials integrats en la realització del document. Per il·lustrat hi incorporen robes, fulles i escorces d'arbres, llavors i fibres naturals en funció del contingut del text..

Així mateix, utilitzen cordills rústics o de diferents textures per penjar els pergamins i pòsters amb la fi de dotar al format d'una funció decorativa.

Cromàticament i llibre a llibre, els detalls dels dibuixos són il·luminats a mà, amb lletres versals i capitulars on incorporen rètols de colors.

Anys del fons: Dècada de 1990

Biografia

Ediciones Vigía
Matanzas, Cuba- 1985 -

Ediciones VÍGIA va ser fundada en 1985 a la ciutat de Matanzas (Cuba) i continua editant llibres i revistes.

Publica cada any aproximadament 30 títols amb una tirada de 200 exemplars amb l'ajut financier del Ministerio cubà de Cultura i amb materials donats per universitats nordamericanes i organitzacions europees.

Es distribueix principalment a les biblioteques nacional i la provincial, també a la biblioteca de Santiago de Cuba.

L'editorial compta amb una biblioteca de servei gratuït i lliure per a consultar les obres editades.

Enllaços